Monday, April 18, 2011

Membebankan

Assalamualaikum and Hello there peeps !

Post kali nie,ada connection dgn post sblum nie...k,as you can see..saya sudah bergelar senior in other words,form 5 student..and apabila anda form 5..mmg benda yang paling sinonim is SPM..semua orang tahu..unless you live in a cave..then,anda dimaafkan.. -__-

Now,the main point here is..i was thinking..( pftt ! sejak aku masuk F5 nie,asyik2 stress..the only way to cheer up , is to remember the person you love , like seriously ) , kalau aku quit semua aktiviti lain..aku x perlu sdh fikir mcm mn nk manage time..boleh fokus on studying je...skang yang jadi masalah -__- , cikgu selalu cakap

"wahai pelajar-pelajar form 5,kumpul markah banyak-banyak,sebab 10% markah to get in IPTA is from Ko-Kum,in other words, be aktif"


now,nie yang aku x puas hati..bukan sebab aku x aktif..nak kata aq aktif....boleh la..
(da 3 minggu kau x masuk kelas dowh , -__- )

ok,sejak kebelakangan nie..i don't know why..kenapa aku rasa beban sgt !
kalau boleh,aku xnak join apa2 program sudah..
sesungguhnya,saya telah banyak tertinggal chapter add math,math,fizik,teori,etc !

and,cikgu2 pun dah marah,sbb asyik x masuk kelas..
"wahai cikgu2 tersayang,if only cikgu tau,saya TERSANGAT LA DESPERATE nk masuk kelas..seriously..T__T"

now here's the problem.."extra class"..
now,aku x kisah sgt nk turun kelas..tapi,kalau 5 hari turun petang secara non-stop..
secara logiknya,bagaimana saya nk menyiapkan homework yg dibagi pd hari itu ??
ok,now,you might say..buat homework waktu malam..
ok,dengan keazaman yang tinggi...saya boleh menyiapkan hw yg berlambak nie..yes i can..

now,doing homework,will deduct your sleep time...and bila saya kekurangna tidur,it equal to..
" tertidur dalam kelas "
now,what will happen ? cikgu akan..korang pun tahu kan..

and bila bagi alasan
" have mercy cikgu,saya x cukup tidur,sbb buat homework smlm"

now cikgu might say :
1-"asal x buat waktu petang ?!!! "
2-" ALASAN !!! "
3- " nie mesti kes buang masa !!! "
4- " buat homework ke,atau Facebooking smp x tidoq ?!!! "

" sesungguhnya,bukan semua pelajar jahat,ada diantara mereka yg  bercakap benar  "



I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody
-Bill Cosby


No comments: