Tuesday, June 14, 2011

They envy you

Assalamualaikum and hello there people !


k , da masuk hari kedua lps cuti skolah nie , seperti biasa , result didedahkan dgn seksanya . . .

" Abu bin Baba , __ cikgu wat muka saspen __ ..lulus "

and pelajar will be like yeah & vice versa !!

k , anyhow , lets get to the point . . . 

" They Envy You "

 yeah , u get the point , they envy you , the fact is , bukan semua orang akan suka kat kita .
whether , dapat markah tertinggi dlm kelas , being the most popular kid around , 
bdk top 10 most beautiful/hensem kat skola xD , or just simply sbb kwn 
but mesti ada sorang / lbh dr dua yg akan buat perkara2 yg menjatuhkan maruah / or semangat korang . Like seriously , i get that a lot . Is this good or bad ?
mesti la bagus , hahaha , it means , korang nie kira "Threat" kepada "diorang" , and even the Prophet S.A.W himself have this kind of challenge in his life . So , like it or not , bukan semua orang akan suka kat kita , the fact that , diorang cuba nak menjatuhkan semangat korang , is just a proof that , " You are better than 'them' " or in other words " Kenapa aku x boleh jadi mcm dea !!! " . . .  haha , okay , the fact is , we can't please everyone in life , but just kena kuatkan diri , and your bf/gf best friend memainkan peranan penting dlm benda nie . Kesimpulanya , itulah dunia .

p/s : 
hari nie , sy buat post matang (kot)
Malingish -___- ( habit )

Ms A , sorry for everything ,  be strong syg  , i'm always here , don't cry , be strong !!
Love You , muah  ♥ , :D

~ SEKIAN ~

2 comments:

Tiqiezaidi :) said...

Afiq try cara nieyh. Tengok analisis soalan addmth. Mcm tiqie, sy nk score paper 2 . So sy focus paper 2 dulu. Pilih tajuk yg rasa rasa boleh buat. Then buat soalan bnyk kali. Smpai fahm. InsyaALLAH. boleh.~
Try lah:)
*faham tak ap sy cakap ? Haha sbb sy rase mcm pening sikit bla baca balik.. Haha

Mohd Afiq said...

fhm , ok , thnks :D