Saturday, August 6, 2011

Misunderstood

Assalamualaikum and Hello there people ,

Saya x fhm kenapa sesetengah manusia cpt sgt slh fhm or judge seseorang just by what he or she's doing . For example , sorang budak lelaki bantu nenek tua walk across the road @ bus stop  , and masa tu , ramai budak pompuan yg jg berada kat situ . And so , kwn lelaki bdk lelaki nie jeaolus kat bdk lelaki nie (lol) , ingat dea buat benda tu sbb nak tunjuk baik kat bdk pompuan kat situ .

Now , mgkin ada ckit la kot , dea buat benda tu sbb nak pikat bdk2 pompuan kat situ , but then again , mgkin dea bantu nenek tua sbb mmg dea NAK BANTU , xda niat nak tunjuk kat budak pompuan . So , in this case , saya rasa x adil la , klu nak judge bdk nie dari sudut negatif t'lbh dahulu . Sgt x ADIL .



Begitu juga dgn bdk pompuan , for example , sorang budak pompuan nie , dea tersangat la ayu xD , but then again , dea ayu bkn sbb nak tunjuk kat bdk lelaki yg dea nie adalah bdk pompuan yang paling layak nak jadi suami diorang ,( haha) . . . maybe dea ayu sbb , mak dea mmg da ajar bdk pompuan kena jaga tingkah laku dari waktu baby lagi . . .and so , some budak2 pompuan plak , misunderstood kat bdk pompuan nie , sbb kononnya , BAJET AYU , (LOL) , walhal , dea mmg xda niat langsung pon nak tunjuk yg dea tersangat la best of the best of the keayuan in her school among all the girls . . haha , mgkin example nie terlebih la kot . . haha



Another last example , sorang bdk lelaki pinjam ipod budak pompuan . . . when he play the song on the Ipod , lagu2 kat situ semua berunsurkan lagu2 putus cinta , such as . . . idk , haha , yg penting lagu sedih putus cinta sbb mcm2 hal punya lagu . . and so , bdk lelaki might say ,

" eish , ko nie , emo gila , pompuan lak tu >:P "

now , why cpt sgt misunderstood , maybe dea letak lagu2 tersebut pun , sbb dea ada pengalaman putus cinta , and the main reason dea buat cam tu pun , so that she always remember , yang b'cinta pd usia muda hanya akan memudaratkan diri and menyakitkan hati , so dea buat lagu tu sbg peringatan . . kan lagu2 skang penuh dgn lirik2 yg teramat la mendalam , especially dlm bab2 putus cinta nie , dont u agree ? hah ! , there you go , a solid point , hahaha , aww , i miss debating . . T__T


Anyway , what i'm trying to state here , why should you judge people based on your misunderstood-ing (idek , if that word exist , misunderstood-ING , lol) . . . try to think postive will ya , like Mathlufi say , this world need more POSITVE people , people !!! maybe , i should name this Judgemental rather than misunderstood ? apa2 je la . . '


i dont even know why , tiba2 benda nie pop dlm my brain , tetiba je . . . lol , sekian . 

TAKE CARE PEOPLE , LIVE POSTIVE , mcm saya , hahah ,JK 



p/s : things such as bergaul secara bebas , buat perkara yg haram di sisi agama xda tolak ansur . PERIOD!

No comments: