Friday, August 19, 2011

Nowdays ..

Assalamualaikum and Hello there people ,

erghh , firstly , saya tersangat la tertekan sejak kebelakangan nie . . . how i hate SPM . . . yes , "sometimes" i do , ditambah lagi dgn ujian yang punya la bnyk nie , kejap excel , and then trial , pecutan setengah jalan akhir la . . . what the !


Kids nowdays , terlalu bnyk exam la kot . . . bkn mcm dulu2 , budak-budak boleh balik rumah dgn happynya berbasikal bersama bebudak laen . . Which bring us to , waktu skola rendah dulu . . . and now , i get it , bila orang tua cakap "hargai la zaman muda mu nak" . . .of course , i have no idea at that time , and masa skola rendah pun , selalu jgk exam , but not that hard compare to now , with the super duper calculation subject x_x yang tersangat la . . .



Anyway , saya sedar yang otak nie da masuk tahap stress yang mmg buat dea say . . . NO MORE 2x !
sbb , why aku ckp mcm tu ? . . . well , ingatan saya semakin lemah , baru je baca , then trs lupa . . . kalau nak recall balik tu , mmg boleh , tapi mmg struggle ckit la . . trok wa!!!! . . T.T , i need to relax. .



Ok , and satu lagi , biarpun skang nie dalam bulan Ramadhan , people still fight and do all shitty stuff  . . . aku cuba la xnak campur sangat , xpi , mmg x blh jgk , aku yang nak relaks nie , nk enjoy bulan tanpa setan nie , buat aku jadi bengang ngan perkara yang x sepatutnya diorang nak gado . . and aku bersyukur la , aku jenis yang x cepat ambil hati & naik hangin . . eceh , . . people should learn to forgive and forget things . . Like seriously , kenapa nak drag masalah tu , sampai rasa mcm nak pijak orang ? haha . .

U know , the book , Moving Forward by Dave Pelzer  . . dea ada mention satu benda nie , kalau korang ada masalah ke , trs lupakan , for example , mgkin korang marah sbb "pemadam" kesayangan korang hilang (lol , trok gila example aku , hahaha) . . korang patut lupakan je , Dave ckp , anggap la masalah tu sbg crap ? . . . maknanya , klu korang asyik fikir masalah tu , drag masalah tu sampai nk tidur , it's like , korang bawa crap everytime nak tidor , bljr ,nonton tv . . btw , korang thu kan maksud crap ? good :D


oh , and one last thing . . . i just , don't get it , bila girls tinggalkan budak lelaki sbb apperance diorang . . . lets say , they started on 19.08.2011 and break up tomorrow (haha , kejam gila) . . and slps tu , bdk pompuan tu cari la bdk laen . . .

emo la sgt ==''
4 years later , dea accidentally jumpa balik ex dea , but this time , ex dea tu da berubah habis . . da macho la konon , tinggi , and etc . . . and she wants to get back sbb dea x ugly da ! YOU WANT HIM BACK SBB DEA X UGLY DA , YOU LIKE 100% of him , just BCOZ OF HIS LOOK !!

WHAT THE FFFF !!!!


 and well , lelaki pon x terkecuali jgk arr , kan x adil la plak . . haha , but , mmg benda nie berlaku , and rasa mcm lempar angry bird kat muka dea =__=

!!!!!

SEKIAN , =_=

No comments: